2011. július 27., szerda

Zöldbab főzelék somogyiasan


 Fiatal asszonyként, még csak kóstolgatva a főzés tudományát,Somogyországban laktam. Anyósom, aki született somogyi volt sokat alakított a konyhához való hozzáállásomon. De erről itt már írtam. Ez a zöldbabfőzelék is az ő receptje alapján készül azóta is.
 A megmosott, leszálkázott, apróra vágott zöldbabot sós vízben megfőzöm. Közben rántást készítek nagyobb lábosban, kevés őrölt piros paprikát és bőven zúzott fokhagymát keverek bele.Hagyom kihűlni ezt a fűszeres rántást, hisz ugye hideg rántást meleg lével, meleg rántást hideg lével öntünk fel, hogy ne legyen csomós. Felöntöm a megfőtt babos lével és kevergetve forrásig keverem. Közben jól besűrűsödik. Lekapcsolom alatta a lángot. Ha ez megtörtént, belekeverek egy pohár jó tejfölt. Ezzel már nem forralom.

 A képen cukkini lepénnyel tálaltam ami itt található. Most kisebb adagokat sütöttem,csak egy-egy evőkanálnyi massza került a serpenyőbe,hogy csak kis pogácsák legyenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése