2011. augusztus 30., kedd

Ismét lecsó...... hmm a kedvemre



Az elmúlt héten egyedül voltam. Szabad a pálya, jöhet az új típusú lecsó. Az alap ötletet itt találtam. Valamiért eszembe juttatta ifjú koromban egy akkori kollégámtól megismert és azóta csak nagyon ritkán készített zöldborsós nokedlit.
Hát én ötvöztem a kettőt, és istenemre mondom isteni lett.
Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát kiolvasztottam, rádobtam a csíkokra vágott hagymát és paprikát. Rákockáztam a paradicsomokat és a fokhagymát is belenyomtam. Átsütöttem kicsit nagy lángon és jöhetett bele a só, hogy levet eresszen. Ezután takarékon pároltam míg a paprika félig megpuhult.Megszórtam kevés őrölt paprikával és kevés borsot daráltam hozzá. Maréknyi zöldborsót és arasznyi füstölt kolbászt is kevertem bele. A borsó megpuhulása után kiskanállal szaggattam hozzá a nokedlit. Átkevertem és egy rottyanás után már falhattam is tejföllel megkoronázva a tányérban. És még jó pár napig, hisz szép nagy adagra sikerült, de hát sajnos nem tudok keveset főzni.
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg füstölt házi kolbász
- 2 nagy fej hagyma
- 1 kg lecsónak való paprika
- 4-5 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 15-20 dkg zöldborsó
- 1 csapott kanál őrölt paprika
- só és bors ízlés szerint
Galuskához:
- 1 tojás
- 1 csésze liszt
- pici só
és annyi víz,hogy galuska tésztává összeálljon

1 megjegyzés:

  1. Zöldborsós-nokedlis lecsó, az ötlet nagyon jó, látom is magam előtt, hogy működik ;-)

    VálaszTörlés